Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Iráklion

Görögország, Kréta, Látnivalók

Iráklion

Kréta, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Iraklion Görögország

Irakklion velencei korszakából robosztus templomok és ivókutak maradtak ránk, zajos piacok és a sziget legnagyobb múzeuma várja a látogatókat. Egy kávó teraszán ülve nagyon jól megfigyelhetjük a helyiek mindennapjait és életét.

Iraklion legjelentősebb történelmi épülete a kikötőben álló Velencei erőd, vagy Kulesz. A négyszögletes épület nagyon jó állapotban maradt meg, így könnyű odaképzelni a tenger felől érkező egykori török hajókat is.

Kréta legnagyobb városában számos múzeum működik, mind közül a legnagyobb az Iraklioni Régészeti Múzeum, ahol minószi, görög és római leleteket tekinthetünk meg. 
A Természettudományi Múzeum a minószi korok tájképét mutatja be. Kitömött állatokat, kövületeket és kristályokat csodálhatunk meg. 
A Krétai Csaták Múzeuma az 1941-es krétai német megszállásnak állít emléket fotók, dokumentumok, fegyverek és egyenruhák formájában. 
Az Egyházművészeti Múzeum a világ legjelentősebb krétai ikongyűjteményét tárja a látogatók szeme elé. A falakat ragyogó szentek és mártírok díszítik.

A Szent-Márk szimbólumaival, négy kőoroszlánnal díszített Morosini-kutat sok turista keresi fel a város régi városnegyedében. Nevét egy 17. századi dózséról kapta. Sajnos a kút gyakran száraz.

Kréta igazi lüktetését a piacokon érezhetjük. Az iraklioni piac csíkos ponyvái alatt osztrigát, friss halat, olivabogyót és érett gyümölcsöt, zöldséget vásárolhatunk.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Iráklion
Kréta, Görögország
Copyright: Lee Cannon   Forrás: flickr

Krétai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!