Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Knósszosz

Görögország, Kréta, Látnivalók

Knósszosz

Kréta, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Knossos Iraklion 71409
  • Telefon: 28102 31940
  • Nyitvatartás: Nyáron minden nap: 8:00 - 19:00
    Télen minden nap: 8:30 - 15:00

A legenda szerint Knósszoszban uralkodott Minosz király, aki palotája elé Diadalosszal kanyargós labirintust építtetett. A labirintusban élt a bikafejű Minótaurusz, aki minden az útvesztőben eltévedt embert megölt. 

Knósszosz volt a bronzkori birodalom központja, és csupán a 20. század elején tárták fel Sir Arthur Evans régész vezetésével. 

Knósszosz középpontja a központi udvar volt, ahol valószínűleg ceremóniákat, fogadásokat tartottak. Különlegessége, hogy innen belátni az egész völgyet.
A Nemes Csarnokban (Piano Nobile) tartották a királyok az audenciákat. Falait díszes freskók, híres knósszoszi ábrázolások díszitik. 

A palotához vezető déli kapubejáratot részben restaurálták és a Felvonulási freskó másolatával díszítették. Az eredeti, más jelentős knósszoszi lelettel együtt az Iraklioni Régészeti Múzeumban tekinthető meg.

Az élelemraktárakban gigantikus agyagkorsókat tekinthetünk meg, amelyekben olajat, olívabogyókat, gabonát és más élelmiszereket tároltak. Ilyen Pitoikat napjainkban is készítenek.

Érdemes tavasszal vagy ősszel érkezni, amikor nincs olyan meleg. A korai érkezéssel megkíméljük magunkat a sok turistától.

Belépőjegy:
Felnőtt: 6 €
Kedvezményes: 3 €

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Knósszosz
Kréta, Görögország
Copyright: tjuel   Forrás: flickr

Krétai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!