Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Kréta

Kréta közlekedés

Kréta, Görögország, Közlekedés

Közlekedés

Kréta, Görögország, Közlekedés

Légi közlekedés
Budapestről Krétára hetente többször is indulnak charter járatok április és október között. A menetidő kb. 2 óra 15 perc. A járatok Heraklionban (Iraklion) szállnak le, ahonnan a sziget többi városa is könnyen megközelíthető.

Tömegközlekedés

Komp
A kompok nap rendszerességgel járnak Athén kikötője (Pireusz) és Iraklion között. Jó megoldás, ha autóval érkeznénk a szigetre.

Helyi hajók
A déli parton Szujiá és Hórá Szfákion közötti utat csak hajóval lehet megtenni. A helyi hajók naponta járnak és Ájiá Ruméliben és Lutróban is megállnak.

Busz
Krétán a buszokat a KTEL üzemelteti. Ha a sziget igazi arcára vagyunk kíváncsiak, üljünk buszra, így egyszerűen járhatjuk körbe Krétát és találkozhatunk a helyiekkel is. jegyet kedvező áron válthatunk és busszal a távoli, kis falvakba is eljuthatunk.

Taxi
A taxizás meglepően olcsó Krétán. A rövid utakat mérik, ha messzebbre utaznánk indulás előtt állapodjunk meg a viteldíjban. A legtöbb taxisofőr jól beszél angolul.

Autóbérlés
Az autóbérlés nagyon jó megoldás, ha szabadon szeretnénk bejárni a szigetet. Autókölcsönzőt minden nagyobb krétai városban és a reptereken is találunk. Olcsóbb lehet, ha az autót előre lefoglaljuk, mintha helyben szeretnénk bérelni. Vezessünk nagyon óvatosan, a görög baleseti statisztika az egyik legrosszabb.

Motor
A motorbérlés nagyon népszerű és olcsó az utazók körében. Krétán a tapasztalt motorosaknak is veszélyes motorozni, a tapasztalatlanok inkább autót béreljenek. Ha mégis motorozni szeretnénk mindig viseljünk bukósisakot.
 

Forrás: Top 10 Kréta

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!